Mentaalrijk voor medewerkers
Snel weer lekker in je vel zitten

Voorkomt en reduceert verzuim

Voel je je uitgeblust of ben je vastgelopen in je werk, vaak afwezig of snel geprikkeld? Dan loop je het risico op een burn-out en langdurig verzuim. Het ontwikkelprogramma Mentaalrijk kan je helpen om te herstellen en weer vol energie aan het werk te gaan.

Mentaalrijk in de praktijk

Soms zit je niet lekker in je vel. Misschien meld je je daarom ook af en toe ziek. Je klachten kunnen erger worden door een verstoorde balans tussen werk en privé, hoge werkdruk, onzekerheid over je baan en door agressie of geweld op de werkvloer. Deze klachten noemen we psychosociale arbeidsbelasting (PSA), de meest voorkomende beroepsziekte in ons land. Mentaalrijk helpt je hierbij. Je kunt binnen een paar dagen bij Corinor terecht voor een intake op een locatie naar keuze.

Van uitval naar mentale weerbaarheid

Bron
Corinor onderzoekt de oorzaken van jouw tekort aan energie en je frequente verzuim. Wij pakken de bron aan voor een duurzaam resultaat op de lange termijn.
Balans
Mentaalrijk brengt balans in je gezondheidsbeleving en bewustzijn. Welke (onbewuste) gedachten, gevoelens, gewoonten en gedragingen weerhouden jou? Zo activeren we jouw zelfherstellend vermogen.
Herstel
Corinor zorgt ervoor dat je mentaal rijker wordt en de focus legt op mogelijkheden en kansen. Zo krijg je weer energie en zin om te werken.

Herken je dit soort signalen?

 • Voel je je uitgeblust en heb je weinig energie?
 • Ervaar je een verminderde focus bij jezelf?
 • Herken je geen balans meer tussen werk en privé?
 • Ben je vastgelopen in je werk?
 • Meld je je vaak (kort) ziek?
 • Heb je psychische en/of psychosomatische klachten?

Heb je op één of meer van deze vragen ‘ja’ geantwoord? Dan loop je een verhoogd risico op langdurig verzuim. Dat kan ertoe leiden dat je terechtkomt in de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen).

Gegarandeerd snelle werkhervatting

Onze snelle, pragmatische aanpak is wetenschappelijk onderbouwd, bewezen effectief en vastgelegd in protocollen. Wij zijn gericht op het resultaat: een spoedig herstel en bij ziekteverzuim een snelle werkhervatting. Daarbij telt ook het resultaat op de lange termijn. Corinor heeft een transparante manier van werken, die is gericht op het duurzaam ontwikkelen van krachtige, energieke, mentaalrijke en ondernemende medewerkers.

Direct concrete resultaten en voordelen

Als deelnemer aan het programma Mentaalrijk leer je hoe je voortaan betere resultaten kunt boeken in je werk. En dat met groter gemak en minder energie. Andere deelnemers hadden de volgende ervaringen:

 • "Ik denk meer in mogelijkheden en creëer meer kansen."
 • "Ik presteer boven mijn eigen verwachtingen."
 • "Ik heb meer zelfvertrouwen en rust gekregen."
 • "Ik ervaar een beter evenwicht tussen denken en doen."
 • "Ik ben me bewust geworden van de invloed die ik op mijn eigen leven heb."
 • "Ik oordeel minder en ga gewoon makkelijker, lichter en vrijer door het leven."

Mentaalrijk in de praktijk

Een groepsgewijze training is doorgaans het meest effectief bij het voorkomen of reduceren van verzuim. Onze Columbustraining krijgt gemiddeld een 9,4 . Uit het rapport van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat ‘Corinors trainingen leiden tot duurzame mentale verandering en weerbaarheid, en verhoogde inzetbaarheid en productiviteit van medewerkers.’

Onze brochure

Ons advies sluit precies aan op jouw wensen. Na de intake ontvang je een plan van aanpak dat helemaal is afgestemd op jouw belevingswereld en op de organisatie waar je werkt. Onze aanpak varieert van persoonlijke coaching tot een selectie uit ons rijke trainingsaanbod.

Bekijk de brochure

Contact en informatie
Neem contact op
Columbus informatieavond
informatieavond
Kom luisteren én ervaren op de informatieavond!
Aanmelden
menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram