Mentaalrijk voor werkgevers
Integrale aanpak voor verhoogde mentale weerbaarheid

Verzuim voorkomen en reduceren

Werknemers die uitgeblust zijn, vastlopen in het werk, vaak kort verzuimen of snel geprikkeld zijn, lopen het risico op een burn-out en langdurig verzuim. Het bewezen effectieve ontwikkelprogramma

Mentaalrijk richt zich op herstel en bij verzuim ook op werkhervatting. Hiermee reduceert u het verzuim én een kostenpost voor uw organisatie.

Mentaalrijk in de praktijk

Ieder mens is uniek. De aanpak van Corinor is daarom altijd maatwerk. Uw medewerker kan binnen enkele dagen bij ons terecht voor een intake. Dat kan bij u op locatie of bij ons. Bij de intake zijn een erkende senior ontwikkelcoach en een BIG-geregistreerde psycholoog aanwezig. Uw medewerker vult daarna een vragenlijst in. Hiermee krijgen we inzicht in zijn problematiek, verandervermogen, veranderbereidheid en wensen. Corinor bekijkt de kortste weg naar duurzame productiviteitsverbetering of herstel. Daarbij beoordelen we ook of wij succesvol kunnen zijn en binnen welk tijdsbestek.

Van uitval naar mentale weerbaarheid

Bron

Corinor onderzoekt de oorzaken van het tekort aan energie en het frequente verzuim. Wij pakken de bron aan voor een duurzaam resultaat op de lange termijn.

Balans

Mentaalrijk brengt balans in de gezondheidsbeleving en het bewustzijn van de medewerker. Welke (onbewuste) gedachten, gevoelens, gewoonten en gedragingen weerhouden hem? Zo activeren we het zelfherstellend vermogen.

Herstel

Corinor zorgt ervoor dat medewerkers mentaal rijker worden en de focus leggen op mogelijkheden en kansen. Ze krijgen weer energie en hervatten het werk.

Voor wie?

De interventies binnen het Mentaalrijk programma van Corinor zijn geschikt voor medewerkers die:

 • uitgeblust zijn en weinig energie hebben.
 • verminderde focus ervaren bij zichzelf.
 • geen balans meer (her)kennen tussen privé en werk.
 • vastgelopen zijn in het werk.
 • frequent (kort) verzuimen.
 • psychische en psychosomatische klachten hebben.

De medewerker heeft door één of meer van deze kenmerken een verhoogd verzuimrisico of dreigt terecht te komen in de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen).

Gegarandeerd snelle werkhervatting

Onze snelle, pragmatische aanpak is wetenschappelijk onderbouwd, bewezen effectief en vastgelegd in protocollen. Wij zijn gericht op het resultaat: een spoedig herstel en bij ziekteverzuim een snelle werkhervatting. Daarbij telt ook het resultaat op de lange termijn. Corinor heeft een transparante manier van werken, die is gericht op het duurzaam ontwikkelen van krachtige, energieke, mentaalrijke en ondernemende medewerkers.

Resultaat en ervaring

Deelnemers aan het programma Mentaalrijk leren hoe zij voortaan betere resultaten kunnen boeken in hun werk. En dat met groter gemak en minder energie. Andere resultaten zijn onder meer:

 • minder geleefd worden door de omstandigheden, meer grip hebben op situaties en zelf meer initiatief nemen.
 • kennis van eigenwaarde, meer zelfvertrouwen, openheid en levendigheid.
 • betere omgang met hoge werkdruk, stress en tijdsdruk.
 • meer creativiteit bij het oplossen van problemen.
 • een beter evenwicht tussen denken en doen.
 • een groter vermogen om doelstellingen echt te halen.

Onze brochure

Ons advies is maatwerk en sluit volledig aan bij de wensen van uw medewerker. Na de intake ontvangt uw medewerker een integraal plan van aanpak, dat is afgestemd op zijn belevingswereld en op uw organisatie. Die aanpak kan variëren van persoonlijke coaching tot een selectie uit het rijke trainingsaanbod van Corinor.

Bekijk de brochure

Contact en informatie
Neem contact op
Columbus informatieavond
informatieavond
Kom luisteren én ervaren op de informatieavond!
Aanmelden
menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram