Skip to main content

KPI’s voor werkgeluk en persoonlijk leiderschap

KPI’s en persoonlijke leiderschap

De meeste werkgevers baseren hun strategie grotendeels op financiële resultaten en hebben geen idee hoe ze jouw betrokkenheid als Millennial of GenZ’er kunnen vergroten. In 2025 zal zeker de helft van de medewerkers omgeschoold moeten worden, volgens onderzoek van het World Economic Forum. Alleen zijn de meeste werkgevers hier nu totaal niet op voorbereid. Wat kun jij doen om te zorgen dat je meer werkgeluk ervaart in deze uitdagende tijd? 

Van KPI naar KHI

We hebben verschillende key performance indicators (KPI’s) voor het leven geformuleerd, maar dat is niet altijd bevorderend voor ons werkgeluk. Wanneer je zowel je carrière als je leven puur met winst en verlies evalueert, zal dat je niet perse sneller of verder vooruit brengen. KPI’s die je manager je oplegt of die jij jezzelf oplegt, brengen vaak grote druk met zich mee. Herken je dit? Dan ben je zeker niet alleen, bijna de helft van Millennials en GenZ geeft aan dat ze werkgerelateerde stress ervaren. Na verloop van tijd kan overmatige stress leiden tot minder betrokkenheid, ziekteverzuim, een flinke burnout. 

Als je je eigen key happiness indicators opstelt dan baseer je beslissingen op wat er bij jou past en waar je gelukkig van wordt. Daarnaast is het vooral belangrijk om te accepteren dat werkgeluk niet betekend dat je iedere dag moet staan te popelen om naar je werk te gaan. Werkgeluk kan bijvoorbeeld zijn dat je voelt dat je op je plek bent, dat je collega’s kunt vertrouwen en dat er naar je geluisterd wordt wanneer je aangeeft wat je behoeftes zijn.  Kun je wel wat hulp gebruiken bij het ontdekken wat jou meer werkgeluk oplevert?

Werkgeluk in de future of work 

Als Millennial of GenZ’er heb je meer mogelijkheden om je professionele ontwikkeling vorm te geven – maar dan moet je het wel ownen. Persoonlijk leiderschap is belangrijk voor jou als Millennial of GenZ werknemer, omdat het je in staat stelt je passie te verbinden met kennis. Het begint bij inzicht te krijgen in hoe je waarde kunt toevoegen op je werkplek. Het is cruciaal dat werknemers controle nemen over hun eigen ontwikkeling, zodat ze vaardigheden kunnen blijven ontwikkelen, kennis kunnen opdoen en nieuwe trends kunnen begrijpen. Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de mogelijkheden om: 

  • Trainingen en (online)cursussen te volgen die aansluiten bij jouw ontwikkelingsbehoeften  
  • Deel te nemen aan workshops om je vaardigheden aan te scherpen 
  • Tijd en budget te investeren in technologische updates relevant voor je vakgebied 

Wil je meer weten hoe je als Millennial of GenZ’er je persoonlijk leiderschap kunt ontwikkelen?  Neem contact met ons op!