Columbus training nu ook in de Randstad!

Vanaf oktober 2024 bieden we de Columbus training ook
op Vrijhaven Zwier in Vinkeveen aan.
Voor meer informatie over de locatie:

Skip to main content

Hoe leer je zachter leven?

Hoe leer je zachter leven?

We willen vaak alles tegelijk. Maar waar komt dit gevoel vandaan? In een wereld die zo vol is van stress, deadlines en verplichtingen, is het geen wonder dat we verlangen naar iets zachters. Maar wat is soft life? En hoe kunnen we het krijgen?

Wat is zacht leven en waar komt dit vandaan?

De behoefte aan een zacht leven komt voort uit het feit dat we leven in een wereld die steeds harder wordt. We zijn individueler dan ooit, staan onder constante druk om te slagen, zowel op het werk als in ons persoonlijke leven. Dagelijks krijgen we miljoenen prikkels binnen, vooral via onze mobiele telefoon, maar ook in het echte leven. We worden gebombardeerd met verborgen boodschappen die ons vertellen dat we anders, mooier of rijker moeten zijn. Allemaal vanuit een kapitalistisch oogpunt, geen wonder dat we verlangen naar iets zachters.

Hoe leer je zachter leven?

Ieder individu heeft andere behoeften en daarom is een zacht leven ook voor iedereen anders. Het moet vooral passen bij wat goed voelt voor jou. Je kunt kiezen voor een rustiger leven, met minder afspraken of minder uren werken. Echter, is dat nu eenmaal niet voor iedereen haalbaar en maakt dat het leven ook niet perse zachter.

Wat ik je aanraad is om te ontdekken wat jou energie geeft, om zo je balans terug te vinden. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen?

Ik geef je drie tips om je op weg te helpen.

  1. Werk aan persoonlijk leiderschap: jezelf ontdekken en weten waar je verlangens en behoeftes liggen komt niet altijd vanzelf. Om uit te vinden waar je energie van krijgt en waarvan niet, of te ontdekken waar je waardes en talenten liggen zul je tijd voor jezelf vrij moeten maken. Creëer je eigen rituelen: rituelen helpen ons te vertragen en de momenten in ons leven te waarderen die we anders misschien over het hoofd zouden zien. Leer keuzes maken die bij jou horen, zodat je met plezier kunt doen wat bij jou past.
  2. Streef naar veerkracht: kun jij dealen met dat wat er op je pad komt? Rouwen en verdriet hebben of liefhebben. Durf jij aanraakbaar of kwetsbaar te zijn? Heb je lef hebben om echt te voelen, er doorheen te gaan en dan door te pakken? Hoe vervelend de situatie ook is, je kunt altijd kiezen hoe jij ermee omgaat.
  3. Voel liefde en compassie: allereerst voor jezelf en van daaruit in verbinding met de ander. Deel je liefde met je community, met de wereld. Zo leer je geluk herkennen in kleine dingen, zoals tijd voor jezelf. Door je leven te vereenvoudigen kun je meer aanwezig ZIJN. Als je volledig aanwezig bent, ben je in staat je te richten op wat echt belangrijk is in het leven en daar ook de nodige aandacht aan te geven.

Nu kun je een begin maken voor een zachter leven waarin je aanwezig bent en je goed voelt. Het maakt niet uit hoe je het doet, maar als je voelt dat je dit nodig hebt wees dan zacht voor jezelf.