Columbus training nu ook in de Randstad!

Vanaf oktober 2024 bieden we de Columbus training ook
op Vrijhaven Zwier in Vinkeveen aan.
Voor meer informatie over de locatie:

Skip to main content

MKB Slim subsidie 2024: Medewerkers ondersteunen in persoonlijke ontwikkeling

Slim subsidie
teamcoaching & ontwikkeling opleiding

Professionele en persoonlijke trainingsprogramma’s zijn van belang voor het verhogen van betrokkenheid van je medewerkers. Daarnaast kan training leiden tot verbeterde retentie en meer werkgeluk. Iedere manager wil wel investeren in medewerkers, maar waar haal je het budget vandaan en hoe begin je?

We bespreken wat het investeren in training voor je medewerkers je oplevert en hoe je een subsidie, zoals de SLIM-subsidie, deze investeringen kan ondersteunen.

Medewerkers willen meer ontwikkelingsmogelijkheden 

Met name Millennials en Gen Z waarderen groeimogelijkheden en leermomenten op het werk hoog. Om medewerkers tegemoet te komen kun je structurele ontwikkelingsprogramma’s en leertrajecten aanbieden die aansluiten bij hun carrières en ambities. Zorg dat dat deze mogelijkheden flexibel en toegankelijk zijn en dat ze gericht zijn op zowel professionele als persoonlijke groei. 

Als werkgever kun je je onderscheiden van je concurrenten door de verantwoordelijkheid te nemen om een veilige leeromgeving aan te bieden waarin medewerkers vaardigheden en kennis kunnen blijven ontwikkelen. Dit is waardevol voor zowel individuele groei als voor het succes van de organisatie. 

Het verdwijnen van de STAP-subsidie betekent dat werkgevers een grotere verantwoordelijkheid kunnen nemen voor het bieden van ondersteuning in de persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers. 

Dit zijn de voordelen van het aanbieden van de Columbus training aan jouw medewerkers.

1. Betrokkenheid van medewerkers: Trainingen bieden werknemers de kans om hun vaardigheden en kennis te verbreden, wat leidt tot verhoogde betrokkenheid bij hun werk. Een betrokken werknemer is vaak meer gemotiveerd en productief, wat direct bijdraagt aan de doelstellingen van een bedrijf.

2. Retentie van talent: Door te investeren in de ontwikkeling van werknemers, tonen bedrijven hun toewijding aan het welzijn en de professionele groei van hun personeel. Dit kan leiden tot een verhoogde loyaliteit en langere verblijfsduur binnen het bedrijf, wat de kosten en disrupties van personeelsverloop vermindert.

3. Werkgeluk: Training en ontwikkeling kunnen het zelfvertrouwen van werknemers verhogen en hen meer voldoening in hun werk geven. Tevreden werknemers dragen bij aan een positieve bedrijfscultuur, wat essentieel is voor het algehele succes van de organisatie.

Je biedt waarschijnlijk al training aan voor de programma’s waar medewerkers dagelijks mee werken en daarnaast natuurlijk ook teambuilding activiteiten en het geregeld organiseren van teamuitjes en borrels. Is dat dan niet genoeg? Het antwoord is NEE. 

Als werkgever kun je medewerkers op meerdere vlakken ondersteunen, doe je dat niet, dan zal het verloop in je organisatie niet afnemen.

Ondersteun je medewerkers in hun ontwikkelingsproces 

Als je medewerkers ondersteunt tijdens hun professionele en persoonlijke ontwikkeling zul je gezien worden als een op welzijn gerichte werkgever. Zo positioneer jij je bedrijf strategisch op de arbeidsmarkt wat helpt bij het aantrekken van hoogwaardig talent. 

Investeren in medewerkers helpt je om de competenties en kwaliteit binnen je organisatie te verhogen. Dit is een win-winsituatie, waarbij zowel de organisatie als de medewerkers zich samen ontwikkelen. Een veilige leeromgeving maakt organisaties innovatiever.

De rol van de SLIM subsidie 2024 in training voor medewerkers

Subsidies voor training, zoals de Subsidieregeling leren en ontwikkelen in het MKB (SLIM), spelen een belangrijke rol bij het ondersteunen van bedrijven die willen investeren in het potentieel van hun personeel. 

Deze subsidies stellen je in staat om aanzienlijke financiële ondersteuning te ontvangen voor het ontwikkelen van opleidingsprogramma’s zonder dat dit ten koste gaat van hun operationele budgetten.

Wat is de SLIM subsidie 2024?

De SLIM-subsidie is specifiek gericht op mkb-bedrijven in Nederland en biedt financiële steun voor activiteiten zoals het opstellen van opleidings- en ontwikkelplannen, het uitvoeren van loopbaanadviezen voor werknemers, en het ondersteunen van leerwerkplaatsen. 

Dit maakt het een ideale optie voor bedrijven die een proactieve benadering willen nemen in de scholing van hun werknemers.

Hoe werkt de SLIM subsidie 2024?

Bedrijven kunnen een aanvraag indienen voor de SLIM-subsidie tijdens specifieke aanvraagperioden gedurende het jaar. De maximale subsidie voor individuele mkb-ondernemingen kan oplopen tot € 25.000. 

Zorg dat je vroegtijdig begint met de voorbereiding van de aanvraag. Individuele projecten voor het mkb kunnen worden ingediend van 2 tot en met 30 september 2024.

Zet een Slim subsidie 2024 in om je medewerkers te trainen 

Corinor People & Tribe Development is gespecialiseerd in het aanbieden van gerichte trainingen en ontwikkelingsprogramma’s. 

Door met ons samen te werken kan je optimaal gebruikmaken van de beschikbare subsidie om een duurzaam leer- en ontwikkelingsplan te implementeren dat directe voordelen biedt voor jouw organisatie.

Als leiderschapsexpert geloof ik sterk in de kracht van persoonlijke en professionele ontwikkeling voor medewerkers. Door gebruik te maken van subsidievoordelen kunnen organisaties hun medewerkers niet alleen ondersteunen bij het behalen van hun persoonlijke doelen, maar ook de collectieve groei van het team en de organisatie stimuleren. Het investeren in de ontwikkeling van je team is een investering in de toekomst van je bedrijf.”
Viona Terleth

Viona Terleth

Generatie- en Leiderschapsexpert

Ga de uitdaging aan om jouw team naar nieuwe hoogtes te lanceren

Kies voor leiderschap waar jij je goed bij voelt door middel van training. Maak gebruik van de SLIM-subsidie om een investering in je menselijk kapitaal te doen met Team Ontwikkeling & Coaching MEO 2

Zet de eerste stap en meld je hier aan voor de informatieavond .

Je bent welkom bij Corinor People & Tribe

Verbind met ons via: LinkedIn en Instagram