Columbus training nu ook in de Randstad!

Vanaf oktober 2024 bieden we de Columbus training ook
op Vrijhaven Zwier in Vinkeveen aan.
Voor meer informatie over de locatie:

Skip to main content

“Als ik heel eerlijk ben, zijn de trainingen de redding van onze relatie geweest”

relatie redden

Foto: Sabine & Ricardo

Sabine en Ricardo zaten in een flinke relatiecrisis. Toen Sabine haar vader verloor, kwam ze in een burn-out terecht, wat druk zette op hun relatie. Door hun veerkracht en met de trainingen van Corinor People & Tribe kwamen ze samen uit hun diepste dal, konden ze hun relatie redden en zijn ze nu sterker en gelukkiger dan ooit.

Het verlies dat Sabine’s wereld stil deed staan

Het plotselinge overlijden van Sabine’s vader was een gebeurtenis die haar diep raakte.”Mentaal ging het niet goed met mij,” herinnert Sabine zich. De impact van het verlies was hevig en Sabine belandde in een burn-out, wat een direct effect had op haar leven en plannen met Ricardo. 

De huwelijksplannen van het stel werden op pauze gezet.

Beslissingen onder druk

Uitstellen van het huwelijk was een cruciaal moment voor Sabine en Ricardo, waarbij ze geconfronteerd werden met het herzien van hun prioriteiten. Deze tijd van onzekerheid en introspectie was moeilijk, maar noodzakelijk om hun relatie een stevige fundering te bouwen voor wat er nog komt. Ze voelden dat er iets moest veranderen om Sabine’s herstel te stimuleren, maar wat dit was, daar kwam het stel niet direct uit. 

Het was tijdens deze zware periode dat hun vrienden besloten dat het tijd was voor een interventie. Sabine en Ricardo werden aangemoedigd om deel te nemen aan de Columbus training

“Hele goede vrienden van ons, die hadden de trainingen al gevolgd,” vertelt Sabine.

Je netwerk kan je redding zijn tijdens een crisis, maar dan moet je er wel voor open staan. 

Sabine haar deelname aan de Columbus training was het begin van haar helingsproces. Deze training hielp haar om het verdriet te verwerken en gaf haar ook praktische handvatten om met haar emoties om te gaan. “Ik voelde mijn burn-out afnemen na de training,” legt ze uit. 

Deze tijdige interventie heeft haar pad naar herstel versneld, maar liet ook Ricardo beseffen dat er werk aan de winkel was en hij zich op persoonlijk vlak wilde ontwikkelen.

Ricardo’s reis naar persoonlijke groei

Ricardo’s beslissing om zich aan te sluiten bij de trainingen, ondanks aanvankelijke weerstand, was een keerpunt voor hem. Zijn ervaring veranderde zijn perspectief en benadering van hun relatie en zijn eigen persoonlijke ontwikkeling.

“Ik was echt in de weerstand. Ik zei, wacht even, zij heeft een probleem, niet ik,” herinnert Ricardo zich, maar de positieve veranderingen in Sabine motiveerden hem om ook deel te nemen aan de Columbus training.

De oefeningen tijdens de training hielpen het stel om hun communicatie en begrip voor elkaar te verdiepen. Ze besloten beide deel te nemen aan de Mandela training en het Gandhi programma.

Samen werken aan een authenticiteit kan je relatie redden

Ze volgden tegelijkertijd de Mandela training en het Gandhi programma. Deze ervaringen leerden Sabine en Ricardo meer over zichzelf en over hoe ze als een team kunnen functioneren. 

De invloed van de trainingen bleef niet beperkt tot hun relatie, maar strekte zich uit tot hun professionele leven. Ricardo, in het dagelijks leven onderwijzer Duits, raakte geïnspireerd door zijn nieuwe inzichten. 

“Ik werkte niet als leraar Duits; ik was leraar Duits,” vertelt hij. Ricardo ziet zichzelf nu eerst als persoon, onderdeel daarvan is zijn functie als leraar Duits.

Recent is Ricardo begonnen Nederlands te onderwijzen aan statushouders, een beslissing die zijn eigen perspectief op de wereld transformeerde. 

Door de trainingen leerden Ricardo en Sabine effectiever te communiceren en elkaar te ondersteunen. Hun werd versterkt door hun vermogen om constructief samen te werken aan persoonlijke en gezamenlijke uitdagingen.

Een toekomstvisie van voortdurende ontwikkeling

Terugkijkend op hun reis, realiseerden Sabine en Ricardo zich hoeveel ze samen hebben bereikt en hoe ver ze zijn gekomen. Het was een direct resultaat van hun gezamenlijke inspanningen en toewijding om als team te handelen. Dit besef geeft hen een gevoel van trots en voldoening, en motiveert Sabine en Ricardo om hun toekomst samen met optimisme en vertrouwen tegemoet te zien. Ze zijn vastbesloten om de geleerde lessen toe te passen in de opvoeding van hun dochter en in hun verdere leven samen. 

Op basis van hun ervaringen heeft het koppel een aantal tips gedeeld voor het versterken van relaties.

Je relatie redden: 5 tips voor stellen in nood

relatie redden

Deze tips zijn praktisch en makkelijk toepasbaar. Jouw keuzes maken een groot verschil in je met elkaar omgaat en je relatie ervaart.

1. Zoek professionele hulp en red je relatie

Sabine en Ricardo benadrukken het belang van het zoeken naar professionele hulp als je relatie onder druk staat. Zij merkten dat externe begeleiding hen niet alleen nieuwe inzichten gaf, maar ook specifieke tools om beter met hun problemen om te gaan. Soms is het nodig om hulp te zoeken als je je relatie wilt redden.

“Het was niet gemakkelijk om die eerste stap te zetten en hulp te zoeken, maar het was de beste beslissing die we konden nemen,” zegt Sabine. Door trainingen zoals die van Corinor People & Tribe te volgen, kregen ze de steun die ze nodig hadden om hun relatie te herstellen en te versterken.

2. Communiceer open en eerlijk

Een gezonde relatie vereist open en eerlijke communicatie. Sabine en Ricardo leerden tijdens hun trainingen het belang van het delen van hun gevoelens en gedachten zonder angst voor oordeel of afwijzing. Dit hielp hen om misverstanden te voorkomen en om een diepere connectie te ontwikkelen.

“Door eerlijk te zijn over wat we voelen en denken, konden we problemen sneller oplossen en ons echt begrepen voelen,” deelt Ricardo. Actief luisteren, waarbij je echt aandacht besteedt aan wat de ander zegt zonder meteen te oordelen of oplossingen aan te dragen, was een van de technieken die ze bijzonder nuttig vonden.

3. Neem de tijd voor zelfzorg om je relatie te redden

Een andere belangrijke les die Sabine en Ricardo leerden, was het belang van zelfzorg. Ze ontdekten dat het moeilijk is om een goede partner te zijn als je jezelf verwaarloost. Zelfzorg kan verschillende vormen aannemen, zoals het nemen van tijd voor hobby’s, voldoende rust en ontspanning en het ontdekken van persoonlijke interesses.

“Ik merkte dat wanneer ik goed voor mezelf zorgde, ik ook beter voor Ricardo kon zijn,” zegt Sabine. “Het gaf me de energie en het welzijn dat nodig is om een ondersteunende partner te zijn.”

4. Ontwikkel rituelen en gewoonten die jullie band versterken

Sabine en Ricardo vonden dat het creëren van rituelen en gewoonten hen hielp om verbonden te blijven en hun relatie te verdiepen. Deze rituelen hoeven niet groot of ingewikkeld te zijn; het kunnen kleine dagelijkse of wekelijkse activiteiten zijn die je samen doet.

“We begonnen met kleine dingen zoals samen koffie drinken in de ochtend en eindigden de dag met een wandeling,” vertelt Ricardo. “Deze momenten gaven ons de kans om echt met elkaar te verbinden, weg van de afleidingen van het dagelijks leven.”

5. Je relatie redden: Stel gezamenlijke doelen

Het stellen van gezamenlijke doelen helpt om als koppel een gevoel van richting en eenheid te ontwikkelen op verschillende gebieden, zoals financiën, gezondheid, reizen, of persoonlijke groei. Samen werken aan deze doelen kan jullie band versterken en een gevoel van partnerschap creëren.

“Door samen doelen te stellen en hieraan te werken, groeiden we niet alleen als individuen maar ook als koppel,” zegt Sabine. “Het gaf ons iets om naar uit te kijken en samen naar toe te werken.”

Werk samen aan je relatie en persoonlijke ontwikkeling

Wil jij net als Sabine en Ricardo de relatie met jezelf en je partner verbeteren? Meld je hier aan.

Heb je vragen over onze trainingen en programma’s? Neem contact met ons op.

Verbind met ons via LinkedIn, Instagram en Facebook.