Skip to main content

Trish Valk ging van inzicht naar impact met het Gandhi programma

Trish Valk

Foto: Trish Valk, oud-deelnemer van het 3 stappen programma van Corinor People & Tribe

The cave you fear to enter holds the treasure you seek – Joseph Campbell

Na de waardevolle inzichten uit de Columbus- en Mandela training voelde Trish Valk, een ervaren professional bij KLM, de behoefte aan een diepere verkenning van persoonlijke groei en leiderschap. Haar reis door het Gandhi programma onthulde haar kracht en kwetsbaarheid. Haar definitie van inspirerend leiderschap kreeg een nieuwe wending. Trish wilde meer impact maken met de inzichten die ze in eerdere Corinor People & Tribe trainingen had opgedaan. In een roerige periode van haar leven, besloot ze dat haar deelname aan de Gandhi training niet langer kon wachten.

“Ik wilde alles wat ik geleerd had ook daadwerkelijk integreren in mijn leven en ook leren om uit mijn emotionele comfortzone te stappen.”
Trish Valk

Trish Valk

Senior Project Buyer Real Estate & Facilities at KLM Royal Dutch Airlines

Van inzicht naar impact 

De reis van inzicht naar impact is dynamisch en persoonlijk. Het begint met zelfbewustzijn en een diep begrip van de eigen capaciteiten en drijfveren. Vervolgens gaat het over het vertalen van dit inzicht in concrete acties die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. 

Deze reis vereist moed en veerkracht. Als deelnemer van onze trainingen is er de bereidheid nodig om te experimenteren en te leren van successen en tegenslagen. Dat is precies wat Trish heeft gedaan met ons 3 stappen programma.  

Persoonlijke groei in 3 stappen: Columbus, Mandela en Gandhi

Toen Trish haar pad naar zelfontdekking begon stond ze er compleet voor open. “Ik had echt geen idee wat me te wachten stond”, reflecteert ze op haar initiële stappen. Mijn leidinggevende raadde mij de Columbus training aan en het leek mij wel een goed idee.”

Wat haar te wachten stond, daar kon ze zich ook niet op voorbereiden, want de Columbus training moet je ervaren. “Ik ben mezelf echt tegengekomen in de Columbus training. Vanaf het moment dat ik binnenliep op donderdag tot en met zondag creëerden de coaches en trainer de omgeving waarin ik mij veilig voelde om te onderzoeken en te delen wat ik wilde.”

Haar openheid leidde Trish uiteindelijk via de Mandela training naar het Gandhi programma, een keuze waar ze nu dagelijks de vruchten van plukt.

Na de eerste twee trainingen voelde de overgang naar het Gandhi programma als een natuurlijke stap, een voortzetting van haar toewijding aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Toch kwam de beslissing voor Trish op een cruciaal moment.

“De dochter van mijn vriend kreeg kinderreuma en dat betekende dat ze eigenlijk niet meer kon lopen en ze bijna 7 maanden, 8 maanden thuis heeft gezeten met alle mantelzorg van dien. Dus het was echt een hele, hele, hele zware periode. We woonden ook net samen, dus ik was ook heel zoekende in mijn rol. Ik had een nieuwe baan, ik was opeens bonusmoeder en toen dacht ik, ja, wacht eventjes, alles wat ik nu heb geleerd in de Columbus en de Mandela training, dat moet echt wat meer geworteld worden in mijn dagelijkse leven, dus echt in mijn eigen leven. Ik koos ervoor om met de Gandhi training me hier 3 maanden vol op te focussen. Om het met de begeleiding van de coaches en trainers en met de kracht van een groep, effectief te integreren.”

Om dit te realiseren moest Trish eerst een aantal veranderingen doorvoeren, waar het Gandhi programma haar voor klaarstoomde. 

Het omarmen van kwetsbaarheid

In de kern van Trish haar reis lag de ontdekking dat kwetsbaarheid een bron van kracht en verbinding is. De trainingen van Corinor People & Tribe brachten haar het inzicht dat wat zij als zwakte zag, juist een fundament van haar ware kracht en authenticiteit is.

“Eerder zag ik mijn emoties laten zien  als een teken van zwakte”, deelt ze. Deze verschuiving in perspectief was niet alleen bevrijdend voor Trish, maar werd ook een inspiratiebron voor anderen, zoals blijkt uit de impact van haar openhartige video over leiderschap op LinkedIn.

Het nieuwe gezicht van leiderschap

Trish haar groeiproces, met behulp van het Gandhi programma, gaf haar een nieuwe kijk op wat het betekent om een leider te zijn. Ze leerde dat inspirerend leiderschap “minder te maken heeft met wat je doet en meer met wie je bent.”

“Echt leiderschap komt van binnen.” Door echt zichzelf te zijn, ontdekte Trish dat ze anderen kan inspireren en motiveren op een manier die voorheen buiten haar bereik leek.

Een blijvende impact in het dagelijks leven

Trish merkt op dat mensen opener zijn en haar benaderen om diepere gesprekken te voeren. “Ik denk dat ik echt mezelf ben en daardoor zie ik dat er dingen veranderd zijn in de verbinding met de mensen om mij heen.”

Voor diegenen die de Columbus- en Mandela training hebben voltooid en op zoek zijn naar verdere verdieping, biedt het Gandhi programma een inspirerende reis en een pad voorwaarts. “Het is een andere visie, je gaat in je dagelijkse leven een pad in slaan dat echt bij jou past.”

Het Gandhi Programma van Corinor People & Tribe 

Voor wie na het verhaal van Trish interesse heeft om deze derde stap in het drieluik te zetten, vertellen we hieronder meer over het Gandhi programma. 

Het Gandhi programma is een ervaring die de inspirerende leider in je aanwakkert. In jezelf wel te verstaan. Je hoeft dus geen leidinggevende functie te hebben, het is voor iedereen geschikt die de Columbus of Mandela training heeft afgerond.

Je doet dit niet alleen, samen met een groep Gandhisten ga je deze uitdaging aan. Ook de community’s en organisaties waar deelnemers van het Gandhi programma deel van uitmaken zullen hier profijt van hebben.

Inzicht en impact zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een dieper begrip van onszelf en onze omgeving helpt ons effectiever handelen in ons eigen leven en daardoor kunnen we de wereld om ons heen verbeteren. Door inzicht naar actie te vertalen, kunnen we individueel en collectief bijdragen aan een toekomst die mooier, duurzamer en inclusiever is.  

Ga de uitdaging aan en haal de inspirerende leider in jou naar boven. 

Wacht niet langer en meld je hier aan voor het Gandhi programma. Word de inspirerende leider waar je altijd al naar op zoek was.

Join de Corinor People Tribe

Je bent welkom bij Corinor People & Tribe.

Verbind met ons via LinkedIn, Instagram en Facebook.

Heb je vragen over onze trainingen en programma’s? Neem contact met ons op.